Auto importeren België

SNEL, VOORDELING & EASY

Auto importeren uit België

In de zoektocht naar je volgende auto ben je tegenwoordig gelukkig niet meer beperkt tot het aanbod in Nederland. Naast Duitsland is een auto importeren uit België tegenwoordig een veelgemaakte keuze. Een Belgische auto importeren heeft verschillende voordelen, zo is er het prijsverschil maar daarnaast zijn auto’s in België vaak ook luxer uitgevoerd dan in Nederland. Vooral een jonge tweedehands auto importeren uit België is de laatste tijd enorm populair. Dankzij de service van Easy Import is een auto importeren uit België voor zowel particulieren als bedrijven eenvoudig en bereikbaar.

Heb je al ervaring met een Belgische auto importeren en ben je al bekend met de werkwijze? Vraag dan nu een kostenindicatie aan of bestel net als wekelijks tientallen andere klanten een van onze importpakketten.

>> Heb je al een auto op het oog? Ontvang een GRATIS kostenoverzicht 

Heb je nog geen ervaring met het importeren van een auto uit België en ben je benieuwd waarom dit ook voor jou interessant kan zijn? lees dan vooral verder. We geven je inzicht in de onderstaande punten die komen kijken bij een auto importeren uit België. Zo kan ook jij profiteren van de voordelen

 • Hoe kan Easy Import je ondersteunen
 • Waarom een auto importeren uit België
 • Waar vind je een Belgische import auto
 • Hoe werkt een Belgische auto kopen
 • Wat kost een Belgische auto importeren
 • Hoe krijg je de auto van België naar Nederland

 

Waar kan Easy Import je mee helpen

Wil je ook profiteren van de voordelen van een auto uit Belgie en ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Wanneer je een auto wilt importeren uit Belgie zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden en om te voorkomen, zo kan je al snel onnodige kosten maken en kan het zelfs gebeuren dat je een naheffing krijgt van de Belastingdienst. In het ergste geval is het zelfs mogelijk dat je geen Nederlands kenteken krijgt

Gelukkig zijn we bij Easy Import goed op de hoogte, en kennen we alle regels en obstakels waar je mee te maken krijgt bij een auto importeren uit België. Op deze manier heb je zelf zo min mogelijk zorgen, doen wij het papierwerk, zorgen we dat je zo min mogelijk BPM betaalt en zorgen we voor een importkenteken of verzekerd transport.

Onze importpakketten
Wanneer je gebruik wenst te maken van onze service bieden we je twee basis importpakketten. Deze zijn geheel naar wens uit te breiden tot zelfs full service import. Van aankoopbegeleiding tot aflevering voor de deur.

Doe het zelf pakket
Wil je veel zelf doen maar wel met onze kennis en ervaring achter de hand? Dan is ons doe het zelf pakket de beste keus voor jouw. Wij zorgen voor het importkenteken, het papierwerk en de BPM aangifte. Je gaat wel zelf met de auto naar de RDW keuring en dient de door ons opgestelde BPM aangifte in.

Doe het samen pakket
Zoek je meer gemak maar ga je wel zelf de auto kopen en ophalen? Dan kies je het best voor ons doe het samen pakket. Je levert de auto bij ons af met het importkenteken en wij zorgen dat deze binnen 5 werkdagen op Nederlands kenteken staat. Uiteraard is dit pakket geheel naar wens uit te breiden tot full service.

 

Direct contact

023 205 2090 06 444 555 60

Weten wat je importauto gaat kosten?

Alle kosten overzichtelijk. Inclusief BPM indicatie 

GRATIS CHECK!

Waarom een auto importeren uit Belgie

De voornaamste redenen om een Belgische auto te importeren zijn prijsvoordeel en luxere uitvoeringen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto schiet de Nederlandse automarkt helaas behoorlijk te kort. De occasions die er al te koop staan zijn of te duur zijn of zijn kale ex lease auto’s.

Bij Easy Import zien we naast Duitsland het aantal import auto’s uit België de laatste tijd fors toenemen. Steeds meer Nederlandse handelaren maar vooral ook particulieren kiezen ervoor om zelf hun voordeel te halen. Zelfs na alle importkosten en BPM is een tweedehands auto importeren uit België in de meeste gevallen vaak nog erg voordelig.

Kosten auto importeren België

Hoewel de Belgische autoprijzen lager zijn dan in Nederland komen er natuurlijk nog wel wat kosten bij kijken om de auto in te voeren in Nederland. In de meeste gevallen is de BPM de grootste kostenpost. Anders dan de meeste mensen denken zijn er behoorlijk wat manieren om de BPM te berekenen. Uiteindelijk is er maar één manier de voordeligste voor jouw Belgische import auto.

Daarnaast krijg je uiteraard nog te maken met kosten voor het invoeren en transport. Wil je een compleet kostenoverzicht ontvangen inclusief BPM berekening? Stuur ons dan een link van de advertentie en ontvang een vrijblijvende kostenberekening.

Auto kopen in België 

Een auto kopen gaat in België net even anders dan in Nederland. Zo hoef je niet naar een postkantoor om de auto over te schrijven. Ook ontvang je van de verkoper altijd een car-pass met de kilometerhistorie en is de verkoper verplicht een technische keuring uit te laten voeren.
Net als in Nederland kun je ook met de Belgische autoverkopers prima onderhandelen over de prijs, een afleverbeurt of bijvoorbeeld een set winterwielen.

Wanner je een auto importeert uit België dien je de volgende documenten mee te krijgen.

 • Kentekenbewijs deel 1 en 2
 • Car-pass
 • keuringsbewijs (indien de keuring nog geldig is neemt het RDW deze over)
 • Factuur of koopovereenkomst
 • CVO, Certificaat van overeenstemming (Oftewel het bewijs van typegoedkeuring. Ook wel COC Certificate of conformity genoemd. Niet perse nodig maar wel handig om mee te krijgen)

Koop je jonge auto die nog binnen de merkgarantie valt dan kun je hiermee gewoon bij de merkdealer in de buurt terecht. Zorg er dan wel voor dat je ook de garantiepapieren meekrijgt bij de auto.

Belgische auto naar Nederland halen

Je Belgische auto naar Nederland halen kan je op twee manieren doen. Je kan de auto zelf naar Nederland rijden of je kunt kiezen om de auto te laten transporteren.
Zelf rijden is natuurlijk leuk.Je hebt net een auto gekocht en wil er natuurlijk graag mee rijden. Zelf rijden is ook de voordeligste optie maar houdt er wel rekening mee dat je eigenlijk altijd alleen wa verzekerd bent.

Geen tijd of zin om zelf te rijden dan is verzekerd transport een goede optie. Verzekerd transport is tegenwoordig niet heel duur meer onder de streep vaak streep niet eens veel duurder dan zelf rijden. Voor het verzekerd transport werken wij samen met een Nederlands transportbedrijf met alleen Nederlandse chauffeurs.

Belgische auto invoeren bij het RDW

Staat je Belgische auto eenmaal in Nederland dan wil je da auto natuurlijk zo snel mogelijk op Nederlands kenteken hebben. Hiervoor moet je naar het RDW (rijksdienst voor het wegverkeer). Een Belgische auto invoeren kan bij het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation. Hiervoor kun je een afspraak maken of je kunt dagelijks zonder afspraak terecht, houdt wel rekening met flinke wachttijden.

Maak je gebruik van ons ‘doe het samen’ pakket dan voeren wij de auto voor je in. Wij doen dit doorgaans binnen één werkdag na aflevering bij ons.

 

Ook een auto importeren uit België 

Ben je inmiddels overtuigd of gewoon benieuwd naar het te behalen voordeel en het aanbod in Belgie? Kijk dan eens op de Belgische autosites en vraag gelijk een vrijblijvende kostenindicatie bij ons aan.

Heb je al een auto gevonden en wil je een importpakket bestellen neem dan contact met ons op.

Contact

Raasdorperweg 54
1175KX, Lijnden
06 444 555 60
info@easyimport.nl

BPM Berekenen

Weten wat het kost om je auto naar Nederland te halen?

GRATIS BPM CHECK!