Auto importeren België

Ontdek onze voordelen

 • Je auto binnen één dag door de importkeuring
 • Laagste BPM met acceptatie garantie
 • GRATIS BPM / kostenindicatie
 • 24/7 auto import hulplijn
 • Landelijke afleverserice

Heb je nog geen ervaring met het importeren van een auto uit België?

Is een auto kopen in het buitenland voor jou nog onbekend? Op deze pagina leggen we uit waarom de import van een Belgisch voertuig ook voor jou een interessante optie is. Easy Import weet wat erbij komt kijken om een auto uit het buitenland naar Nederland te halen en laat je profiteren van de voordelen. We vertellen hieronder meer:

 • Hoe kan Easy Import je ondersteunen
 • Waarom een auto importeren uit België
 • Waar vind je een Belgische import auto
 • Hoe werkt een Belgische auto kopen
 • Wat kost een Belgische auto importeren
 • Hoe krijg je de auto van België naar Nederland

Easy Import: hulp bij auto import

Geïnteresseerd in de winst die te behalen is bij de aankoop van een Belgische auto? Wanneer je een personenauto of bedrijfsauto importeren wilt uit België is er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Als je dat doet voorkom je onnodige kosten, een naheffing van de Belastingdienst of problemen met het krijgen van een Nederlands kenteken.

Easy Import is op de hoogte van alle regels die gelden en van de obstakels die mogelijk opdoemen bij het auto importeren uit België. Wij nemen al je zorgen daarover weg, verzorgen het papierwerk, regelen dat je zo min mogelijk BPM betaalt en we helpen je een importkenteken of verzekerd transport verkrijgen.

Onze importpakketten
Wanneer je gebruik wenst te maken van onze service bieden we je twee basis importpakketten. Deze zijn geheel naar wens uit te breiden tot zelfs full service import. Van aankoopbegeleiding tot aflevering voor de deur.

Doe het zelf pakket

Wil je veel zelf doen maar wel met onze kennis van auto import en ervaring achter de hand? Dan is ons doe het zelf pakket de beste keus voor jou. Wij zorgen voor het importkenteken, het papierwerk en de BPM aangifte. Je gaat wel zelf met de auto naar de RDW keuring en dient de door ons opgestelde BPM aangifte in.

Doe het samen pakket

Zoek je meer gemak maar ga je wel zelf de auto kopen en ophalen? Dan kies je het best voor ons doe het samen pakket. Je levert de auto bij ons af met het importkenteken en wij zorgen dat deze binnen vijf werkdagen op Nederlands kenteken staat. Uiteraard is dit pakket geheel naar wens uit te breiden tot full service.

Alle kosten overzichtelijk. Inclusief BPM indicatie.

 • auto importeren1

  Het vinden van de juiste auto

  Je zoektocht naar je volgende auto begin je het best op een van de Buitenlandse autosites. Zo’n 80% van de auto’s die wij importeren komen uit Duitsland. Het grootste aanbod vind je dan ook op de grootste Duitse autosites.

  lees meer

 • auto import2

  De kosten berekenen

  Bij auto import krijg je naast de aankoopprijs te maken met een aantal kostenposten. De grootste is vaak de BPM. Heb je een auto op het oog dan maken wij graag vrijblijvend een kostenoverzicht met de meest voordelige BPM berekening voor je.

  lees meer

 • auto importeur3

  Overgaan tot aankoop

  Overtuigd van de voordelen dan is het tijd om over te gaan tot aankoop. Dit kun je zelf doen of wij kunnen de volledig onderhandeling en aankoop voor je verzorgen. Dagelijks hebben wij contact met diverse dealers om auto’s aan te kopen voor onze klanten

  lees meer

 • auto import bedrijf4

  Auto invoeren

  Maak je gebruik van ons doe het zelf pakket dan ga je zelf naar het RDW om de auto in te voeren. Uiteraard zorgen wij dat alles soepel verloopt en je de juiste papieren hebt. Kies je voor doe het samen, eventueel aangevuld tot full service dan gebeurt de keuring bij ons.

  lees meer

Waarom een auto importeren uit België

Een auto importeren uit België biedt prijsvoordeel en luxe auto uitvoeringen ten opzichte van de occasionmarkt in Nederland, die bekend staat om hoge prijzen en kale voormalige leasewagens.

Bij Easy Import zien we naast Duitsland het aantal import auto’s uit België de laatste tijd fors toenemen. Steeds meer Nederlandse handelaren, maar vooral ook particulieren kiezen ervoor om zelf hun import voordeel te halen. Zelfs na alle importkosten en BPM is een tweedehands auto importeren uit België gunstiger dan een aankoop doen in eigen land.

Kosten auto importeren België

De Belgische autoprijzen zijn lager dan in Nederland, maar daarmee is natuurlijk niet het hele invoerverhaal verteld. Er komen extra kosten bij kijken, bij de auto import naar Nederland. De BPM is daarin de grootste kostenpost. Maar er is géén vast BPM tarief dat betaald moet worden. De BPM berekenen kan op verschillende manieren en uiteindelijk is er maar één manier de voordeligste voor jouw Belgische import auto.

Daarnaast krijg je uiteraard nog te maken met kosten voor het invoeren en transport. Wil je een compleet kostenoverzicht ontvangen inclusief BPM berekening? Stuur ons dan een link van de advertentie en ontvang een vrijblijvende kostenberekening.

Auto kopen in België 

Een auto kopen in België gaat net even anders in zijn werk dan in Nederland. Zo hoef je niet naar een postkantoor om de auto over te schrijven. Ook ontvang je van de verkoper altijd een ‘car pass’ met de kilometerhistorie en de verkoper is verplicht een technische keuring uit te laten voeren.
Net als in Nederland kun je ook met de Belgische autoverkopers prima onderhandelen over de prijs, een afleverbeurt of bijvoorbeeld een set winterbanden.

Wanneer je een auto importeert uit België dien je de volgende documenten mee te krijgen.

 • Kentekenbewijs deel 1 en 2
 • Car-pass
 • keuringsbewijs (indien de keuring nog geldig is neemt het RDW deze over)
 • Factuur of koopovereenkomst
 • CVO, Certificaat van overeenstemming (Oftewel het bewijs van typegoedkeuring. Ook wel COC Certificate of conformity genoemd. Niet perse nodig maar wel handig om mee te krijgen)

Koop je een jonge auto binnen de merkgarantie, dan kun je hiermee gewoon bij de merkdealer in de buurt terecht. Zorg er dan wel voor dat je ook de garantiepapieren meekrijgt bij de auto.

Belgische auto naar Nederland halen

Je Belgische auto naar Nederland halen kun je op twee manieren doen. Je kunt de auto zelf naar Nederland rijden of je kunt kiezen voor een transport van de import auto uit België. Zelf rijden is natuurlijk leuk. Je hebt net een auto gekocht en dan is het geen straf om wat kilometers te draaien. Het is ook de voordeligste optie, maar houd er wel rekening mee dat je eigenlijk altijd alleen WA verzekerd bent.

Verzekerd transport van de geïmporteerde auto is een prima alternatieve optie. Verzekerd transport is tegenwoordig niet heel duur meer. Sterker nog: onder de streep is het niet eens veel duurder dan zelf rijden. Voor het verzekerd transport werken wij samen met een Nederlands transportbedrijf met alleen Nederlandse chauffeurs.

Belgische auto invoeren bij het RDW

Je mag de Belgische import-auto pas echt gebruiken als er een Nederlands kenteken op zit. Een Nederlands kenteken aanvragen doe je bij de RDW (Rijksdienst voor hetWegverkeer). Een Belgische auto invoeren kan bij het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation.

Maak je gebruik van ons ‘doe het samen’ pakket dan voeren wij de auto voor je in. Wij doen dit doorgaans binnen één werkdag na aflevering bij ons.

Ook een auto importeren uit België

Ben je inmiddels overtuigd of ben je gewoon benieuwd naar het te behalen voordeel en het auto aanbod in België? Kijk dan eens op de Belgische autosites en vraag gelijk een vrijblijvende kostenindicatie bij ons aan.