Gratis kostenberekening

Ontdek onze voordelen

 • Je auto binnen één dag door de importkeuring
 • laatste BPM met acceptatie garantie
 • Gratis BPM/kostenindicatie
 • 24/7 hulplijn voor klanten
 • Landelijke afleverservice

De BPM aangifte.

BPM is de afkorting voor ‘Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. In Nederland betaal je onder andere BPM bij de aanschaf van een nieuwe auto of motor, maar ook bij het importeren van een gebruikte auto of motor moet je BPM aangifte doen. Voor een personenauto wordt de BPM afhankelijk van het bouwjaar berekend over de CO2-uitstoot in gram/km en de netto catalogusprijs. Bij een motor of camper bereken je de BPM over de netto catalogusprijs.

Een groot deel van de BPM mag je afschrijven; door waardebepaling aan de hand van een van de geaccepteerde koerslijsten óf een taxatierapport om de exacte waarde te bepalen. Je mag ook gebruikmaken van een historisch BPM tarief of je kunt de forfaitaire afschrijvingstabel van de Belastingdienst gebruiken. Dit is meestal echter de minst voordelige manier.

Wist je dat…

 • Onze met zorg berekende BPM indicaties gratis zijn
 • Je de BPM op veel manieren kunt berekenen
 • Er maar een manier de voordeligste is
 • Niet alle manieren bereikbaar zijn voor particulieren
 • Je ook gebruik mag maken van een historisch BPM tarief
 • Een met zorg opgestelde BPM aangifte altijd is inbegrepen in onze importpakketten
 • Een verkeerd opgestelde of onderbouwde BPM berekening je een naheffing en boete oplevert

 

BPM berekening via de forfaitaire afschrijvingstabel

Wanneer je de belastingdienst om advies vraagt zullen ze altijd de forfaitaire afschrijvingstabel aanraden om de BPM te berekenen. De reden laat zich raden, dit is in veel gevallen de minst voordelige manier om je BPM te berekenen. Via de afscrijvingstabel hou je een maandelijkse afschrijving aan en wordt geen rekening gehouden met de marktwaarde van de auto.

 

BPM berekenen aan de hand van een koerslijst.

Er zijn nogal wat manieren om voor een gebruikte auto tot de laagste BPM te komen. In de meeste gevallen, zeker bij auto’s jonger dan 5 a 6 jaar levert een van de 8 te gebruiken koerslijsten de voordeligste BPM berekening op.

In deze koerslijsten kunnen we rekening houden met de marktwaarde, hoe courant de kleur en uitvoering van de auto is, de kilometerstand, en nog veel meer factoren.

Deze wegen allemaal mee in het uiteindelijke BPM bedrag.

 

Gratis BPM calculator of een met zorg opgestelde BPM aangifte.

Voor je een auto importeert en de BPM berekenen gaat, moet je weten dat je slechts één keer een bpm aangifte indienen kunt en er daarna geen weg meer terug is. Iedereen kan een BPM aangifte invullen, maar binnen de regels tot een zo laag mogelijk BPM bedrag komen vereist toch echt enige kennis van zaken en ouderwets handwerk.

Er zijn gratis BPM calculators te vinden, maar een BPM aangifte heeft veel gemeen met een belastingaangifte: laat er een deskundige naar kijken en dat betaalt zich dubbel en dwars terug.

Bij Easy Import hebben we dagelijks te maken met het op financieel gunstige importeren van auto’s. We kennen de materie van binnen en buiten, en maken maatwerk van het BPM berekenen en het opstellen van de BPM aangifte. Daar besteden we veel tijd en aandacht aan. Alleen zo komen we tot een zo laag mogelijk BPM bedrag zonder de regels van de Belastingdienst te overtreden.