Auto importeren Duitsland

Ontdek onze voordelen

 • Je auto binnen één dag door de importkeuring
 • Laagste BPM met acceptatie garantie
 • GRATIS BPM / kostenindicatie
 • 24/7 auto import hulplijn
 • Importkenteken of verzekerd transport

Auto importeren Duitsland: Easy Import helpt je

Heb je nog geen ervaring met auto import uit Duitsland, maar wil je weten waarom een auto kopen in Duitsland ook voor jou interessant is? Lees dan verder. We geven je antwoord op de onderstaande vragen. Allemaal zaken die komen kijken bij het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland:

 • Hoe kan Easy Import je ondersteunen?
 • Waarom een auto importeren uit Duitsland?
 • Waar vind je een Duitse import auto?
 • Hoe werkt een auto kopen in Duitsland?
 • Wat kost een auto importeren uit Duitsland?
 • Hoe krijg je de auto van Duitsland naar Nederland?

Oké, je bent dus op zoek naar een nieuwe auto en je bent wellicht geïnteresseerd in de import-optie. Je weet dat Duitse auto’s kwalitatief zeer goed zijn en hebt gehoord dat een auto in het buitenland kopen goedkoper is dan de aanschaf van een auto in Nederland.

Hulp bij een Duitse auto importeren

Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten en hoe voorkom je onnodige kosten? Allemaal vragen die wij dagelijks horen.

Een auto importeren uit Duitsland hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Helemaal niet zelfs. Het is alleen wel zaak de regelgeving over auto import te kennen. Anders zijn er een hoop valkuilen die je veel geld kunnen kosten, een naheffing van de Belastingdienst kunnen opleveren of het onmogelijk kunnen maken om een Nederlands kenteken voor een Duitse auto te krijgen.

Easy Import kent alle regels en obstakels. Wij helpen je daarmee met de invoer van een auto uit Duitsland. We importeren deze zo voordelig mogelijk en voorkomen dat je te veel BPM betaalt of andere onnodige kosten maakt.

Leuk weetje: je kunt vaak honderden tot wel duizenden euro’s besparen op de BPM?!

 

Auto importeren Duitsland: Onze importpakketten

Wil je gebruik maken van onze service, kennis en ervaring, dan bieden we je twee basis importpakketten die naar wens uit te breiden tot full service. Hierbinnen valt dienstverlening voor verzekerd transport van een import auto, aankoopbegeleiding en aankoopkeuring. Zelfs het onderhandelen over de prijs van een import auto kun je aan ons overlaten.

Doe het zelf pakket

Wil je zelf een auto importeren uit Duitsland, maar wel met onze kennis en ervaring achter de hand? Dan is ons doe-het-zelfpakket de beste keus voor jou. Wij zorgen voor het juiste importkenteken, het papierwerk en de BPM aangifte. Je gaat wel zelf met de auto naar de RDW keuring en dient de door ons opgestelde BPM aangifte in.

Doe het samen pakket

Zoek je meer gemak, maar ga je wel zelf de auto kopen en ophalen? Dan kies je het best voor ons ‘doe het samen pakket’. Je levert de Duitse auto bij ons af met het importkenteken en wij zorgen dat deze binnen één werkdag door de importkeuring is en gemiddeld binnen vijf werkdagen op Nederlands kenteken staat. Uiteraard is dit pakket geheel naar wens uit te breiden tot full service. Denk bijvoorbeeld eens aan het gemak van aankoopbegeleiding of verzekerd transport.

 • auto importeren1

  Het vinden van de juiste auto

  Je zoektocht naar je volgende auto begin je het best op een van de Buitenlandse autosites. Zo’n 80% van de auto’s die wij importeren komen uit Duitsland. Het grootste aanbod vind je dan ook op de grootste Duitse autosites.

  lees meer

 • auto import2

  De kosten berekenen

  Bij auto import krijg je naast de aankoopprijs te maken met een aantal kostenposten. De grootste is vaak de BPM. Heb je een auto op het oog dan maken wij graag vrijblijvend een kostenoverzicht met de meest voordelige BPM berekening voor je.

  lees meer

 • auto importeur3

  Overgaan tot aankoop

  Overtuigd van de voordelen dan is het tijd om over te gaan tot aankoop. Dit kun je zelf doen of wij kunnen dit volledig onderhandeling en aankoop voor je verzorgen. Dagelijks hebben wij contact met diverse dealers om auto’s aan te kopen voor onze klanten

  lees meer

 • auto import bedrijf4

  Auto invoeren

  Maak je gebruik van ons doe het zelf pakket dan ga je zelf naar het RDW om de auto in te voeren. Uiteraard zorgen wij dat alles soepel verloopt en je de juiste papieren hebt. Kies je voor doe het samen, eventueel aangevuld tot full service dan gebeurt de keuring bij ons.

  lees meer

Auto importeren Duitsland: Waarom?

Een Duitse auto importeren is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. We zien vooral dat steeds meer particuliere klanten de voordelen zien en de stap nemen om met veel voordeel een auto aan te kopen in Duitsland. Vooral een jonge tweedehands auto importeren uit Duitsland is interessant.

Bij Easy Import zagen we dit al een tijdje aankomen. Handelaren en zelfs dealerbedrijven importeren al jaren occasions uit Duitsland importeren. Wij helpen dit ook bereikbaar maken voor particulieren. Het prijsvoordeel is groot. Zeker jonge Duitse occasions zijn in trek.

De scherp geprijsde Duitse dealeroccasions zijn qua aanschaf tot wel 30 procent goedkoper dan in Nederland. Ook voor jou staat er vast en zeker een geschikte Duitse import auto te koop!

Auto importeren Duitsland: Kosten?

De Duitse autoprijzen zijn laag, maar er komen extra kosten bij het invoeren in Nederland. De grootste kostenpost is in de meeste gevallen de BPM (belasting personenauto’s en motorrijwielen). Daarop is echter – zonder regels van de Belastingdienst te overtreden uiteraard – fors te besparen via verschillende BPM afschrijvingsmethodes.

Ga je een Duitse auto kopen? Dan is verder het vervoer naar Nederland een kwestie. Er komen RDW keuringskosten en transport kijken bij de aanschaf. Wil je een compleet kostenoverzicht voor de import van een auto ontvangen? Stuur ons dan een link naar de advertentie en ontvang gratis en vrijblijvend een kostenindicatie inclusief BPM berekening.

Auto kopen Duitsland

Een auto kopen in Duitsland verloopt in grote lijnen op dezelfde manier als in Nederland. En ja, ook in Duitsland kun je prima onderhandelen over de prijs en extra’s als bijvoorbeeld een set winterwielen, een nieuwe Duitse APK of een onderhoudsbeurt bij aflevering.

Zoek een auto op één van de grote Duitse autosites als bijvoorbeeld mobile.de of rechtstreeks op de websites van Duitse merkdealers. Neem vervolgens contact op met de verkoper, vraag wat meer informatie over de auto, onderhandel over de prijs en ga eventueel kijken en de auto zelf ophalen.

Benodigdheden voor import Duitse auto

Wanneer je de auto zelf ophaalt is het belangrijk dat je de volgende documenten bij de auto krijgt:

 • Fahrzeugbrief deel 1 en 2
 • Factuur of koopovereenkomst
 • HU/AU keuringsrapport (Niet verplicht, maar dit is de Duitse APK, Het RDW neemt deze over indien de auto een geldige keuring heeft)
 • CVO, Certificaat van Overeenstemming (Oftewel het bewijs van typegoedkeuring. Niet per se nodig maar wel handig om mee te krijgen. Ook wel bekend als Certificate of Conformity (COC), of übereinstimmingsbescheinigung (EWG)).

De auto in Duitsland bekijken is niet per se noodzakelijk. Dagelijks kopen wij voor onze klanten auto’s op basis van een uitgebreide aankoopkeuring. Deze is zo uitgebreid dat je eigenlijk altijd een beter beeld van de auto krijgt dan wanneer je zelf gaat kijken.

Vooral bij dealeroccasions met Europese merkgarantie kan het eigenlijk niet mis. Koop je een Duitse auto met garantie dan is deze uiteraard ook geldig in Nederland.

Auto van Duitsland naar Nederland halen

Voor het vervoer van een Duitse import auto naar Nederland zijn er eigenlijk maar twee goede opties. Zelf rijden met een importkenteken of verzekerd transport.

Importkenteken Duitsland – Nederland

Zelf rijden is natuurlijk leuk, en wie wil er nu niet met zijn net nieuw gekochte auto van Duitsland naar Nederland rijden met een importkenteken?

Zelf rijden is ook de voordeligste optie, maar houd er wel rekening mee dat je normaliter alleen WA verzekerd bent. Let er ook op dat je altijd beschikt over het juiste importkenteken en niet over een Duits exportkenteken. Op het gebruik van Duitse kentekens staan forse boetes en zelfs BPM naheffingen. Met een van onze importpakketten beschik je altijd over een geldig importkenteken.

Verzekerd transport Duitsland – Nederland

Verzekerd transport is tegenwoordig niet heel duur meer. Vaak is het onder de streep niet eens veel duurder dan zelf rijden. Voor het verzekerd transport werken wij samen met een Nederlands transportbedrijf met alleen Nederlandse chauffeurs. Verzekerd transport is al mogelijk vanaf 212 euro inclusief btw.

Duitse auto invoeren bij het RDW

Eenmaal in Nederland moet je de auto op Nederlands kenteken krijgen. Hiervoor moet de auto gekeurd worden door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Een Duitse auto invoeren kan bij het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation.

Maak je gebruik van ons ‘doe het samen’ pakket of full service dan verzorgen wij deze importkeuring bij ons in huis. Wij doen dit doorgaans binnen één werkdag na aflevering bij ons.

Merken interessante Duitse import auto’s

Je zal zien dat het aanbod in Duitsland voornamelijk bestaat uit de Duitse merken, maar dat betekent niet dat je er geen merken uit andere landen vindt. De Duitse automarkt is zo breed dat er voor ieder wat wils is.

Dit zijn de merken die wij het meest tegenkomen bij import uit Duitsland:


Overtuigd van de voordelen van het importeren van een Duitse auto?

Ben je inmiddels overtuigd of gewoon benieuwd naar het te behalen voordeel? Kijk dan eens op een van de Duitse autosites en vraag eventueel een vrijblijvende kostenindicatie inclusief BPM berekening aan.

Beste bezoeker.

 

Zaterdag 13/10  zijn wij gesloten.