AUTO IMPORTEREN DUITSLAND

SNEL, VOORDELIG & EASY

Auto importeren uit Duitsland

Laten we eerlijk zijn,

Het Nederlandse auto aanbod schiet behoorlijk te kort en is veel te duur. Auto import uit Duitsland is de perfecte oplossing, en met een beetje hulp is het eenvoudiger dan je denkt.

Maar hoe werkt het,…wat zijn de kosten,…hoe kun je maximaal besparen,…en wat kun je zelf doen?

Een auto importeren uit Duitsland is tegenwoordig voor iedereen bereikbaar en er zitten veel voordelen aan. Naast dat je aanzienlijk kunt besparen op de kosten is het auto aanbod in Duitsland enorm en vind je er vooral veel jonge en luxe uitgevoerde occasions met weinig kilometers. Auto importeren Duitsland iets voor jou? Overtuig jezelf van de voordelen en vraag geheel vrijblijvend een kostenberekening aan. Samen met Easy Import is zelf een Duitse auto importeren eenvoudiger en voordeliger dan ooit.

Heb je al eens eerder een auto geïmporteerd uit Duitsland, ben je op de hoogte van de werkwijze, en heb je al een auto op het oog? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een kostenberekening aan of bestel net als wekelijks tientallen andere klanten een van onze importpakketten, inclusief een importkenteken dat geldig is in zowel Duitsland als Nederland.

Heb je nog geen ervaring met auto import uit Duitsland, maar ben je wel benieuwd waarom het ook voor jou interessant kan zijn, bekijk dan vooral de rest van deze pagina. We geven je onder andere inzicht in de onderstaande punten die komen kijken bij het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland

 

 • Hoe kan Easy Import je ondersteunen
 • Waarom een auto importeren uit Duitsland
 • Waar vind je een Duitse import auto
 • Hoe werkt een auto kopen in Duitsland
 • Wat kost een auto importeren uit Duitsland
 • Hoe krijg je de auto van Duitsland naar Nederland

Direct contact

023 205 2090 06 444 555 60

auto importeren Duitsland
auto importeren uit Duitsland

Weten wat je importauto gaat kosten?

Alle kosten overzichtelijk. Inclusief BPM indicatie 

GRATIS CHECK!

Auto importeren Duitsland: Easy Import helpt je

Oke, je bent dus op zoek naar een nieuwe auto en wellicht geïnteresseerd in het importeren van een auto uit Duitsland. Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten en hoe voorkom je onnodige kosten? Allemaal vragen die wij dagelijks horen. Een auto importeren uit Duitsland hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, wanneer je echter niet bekend bent met de werkwijze of met alle regels en obstakels zijn er een hoop valkuilen die je al snel veel geld kunnen kosten, een naheffing van de Belastingdienst op kunnen leveren of er zelfs voor kunnen zorgen dat je Duitse import auto nooit een kenteken krijgt.

Gelukkig zijn we bij Easy Import op de hoogte van alle regels en obstakels. Op deze manier kunnen we een Duitse auto importeren zo eenvoudig en voordelig mogelijk maken en voorkomen we dat je te veel bpm betaalt of andere onnodige kosten maakt.

Auto importeren Duitsland: Onze importpakketten

Wil je gebruik maken van onze service, kennis en ervaring dan bieden we je twee basis importpakketten die geheel naar wens uit te breiden tot full service. Zaken als bijvoorbeeld verzekerd transport, Aankoopbegeleiding, Aankoopkeuring en zelfs het onderhandelen kun je aan ons overlaten.

Doe het zelf pakket

Wil je zelf een auto importeren uit Duitsland maar wel met onze kennis en ervaring achter de hand? Dan is ons doe het zelf pakket de beste keus voor jou. Wij zorgen voor het juiste importkenteken, het papierwerk en de BPM aangifte. Je gaat wel zelf met de auto naar de RDW keuring en dient de door ons opgestelde BPM aangifte in.

Doe het samen pakket

Zoek je meer gemak maar ga je wel zelf de auto kopen en ophalen? Dan kies je het best voor ons doe het samen pakket. Je levert de auto bij ons af met het importkenteken en wij zorgen dat deze binnen 5 werkdagen op Nederlands kenteken staat. Uiteraard is dit pakket geheel naar wens uit te breiden tot full service. Denk bijvoorbeeld eens aan het gemak van verzekerd transport.

Auto importeren Duitsland: Waarom?

Een Duitse auto importeren is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Wat wij merken is dat vooral ook steeds meer particuliere klanten de voordelen zien en de stap nemen om vaak met veel voordeel een auto te kopen in Duitsland. Vooral een jonge tweedehands auto importeren uit Duitsland kan je enorm veel voordeel opleveren.

Bij Easy Import zagen we dit al een tijdje aankomen. Waar de handelaren en zelfs dealerbedrijven al jaren hun occasions uit Duitsland importeren is dit nu ook bereikbaar voor particulieren. En het voordeel is in veel gevallen behoorlijk. Zeker jonge Duitse occasions zijn erg in trek. Deze leveren groot voordeel op in zowel prijs als uitvoering.

De Duitse automarkt is enorm en staat vol scherp geprijsde Duitse dealeroccasions waarvan het voordeel al snel oploopt tot zo’n 30% ten opzichte van gelijkwaardige auto’s in Nederland. Ook voor jou staat er vast en zeker een geschikte Duitse import auto te koop.

Auto importeren Duitsland: Kosten?

De Duitse autoprijzen zijn dan wel laag maar bij het invoeren in Nederland komen er nog wel wat kosten bij kijken. De grootste kostenpost is in de meeste gevallen de BPM (belasting personenauto’s en motorrijwielen). Wat veel mensen echter niet weten is dat je de BPM op veel manieren kunt berekenen en afschrijven en er dus veel mogelijkheden zijn om volledig binnen de regels van de Belastingdienst fors te besparen op de BPM.

Daarnaast krijg je natuurlijk te maken met RDW keuringskosten en transport, wil je een compleet kostenoverzicht ontvangen, stuur ons dan een link naar de advertentie en ontvang gratis en vrijblijvend een kostenindicatie inclusief BPM berekening.

Auto kopen Duitsland

Een auto kopen in Duitsland gaat eigenlijk niets anders dan in Nederland. En ja, ook in Duitsland kun je prima onderhandelen over de prijs en extra’s als bijvoorbeeld een set winterwielen een nieuwe Duitse APK of een onderhoudsbeurt bij aflevering.

Zoek een auto op één van de grote Duitse autosites als bijvoorbeeld mobile.de of rechtstreeks op de websites van de betreffende Duitse merkdealers, neem vervolgens contact op met de verkoper, vraag wat meer informatie over de auto, onderhandel over de prijs en ga eventueel kijken en de auto zelf ophalen.

Wanneer je de auto zelf ophaalt is het belangrijk dat je de volgende documenten bij de auto krijgt:

 • Fahrzeugbrief deel 1 en 2
 • Factuur of koopovereenkomst
 • HU/AU keuringsrapport (Niet verplicht, maar dit is de Duitse APK, Het RDW neemt deze over indien de auto een geldige keuring heeft)
 • CVO, Certificaat van Overeenstemming (Oftewel het bewijs van typegoedkeuring. Niet per se nodig maar wel handig om mee te krijgen. Ook wel bekend als Certificate of Conformity (COC), of übereinstimmingsbescheinigung (EWG)).

Tegenwoordig is het niet altijd meer nodig zelf naar de auto te gaan om deze te bekijken. Dagelijks kopen wij voor onze klanten auto’s op basis van een uitgebreide aankoopkeuring. Deze keuring is zo uitgebreid dat je eigenlijk altijd een beter beeld van de auto krijgt dan wanneer je zelf gaat kijken.

Vooral bij dealeroccasions met Europese merkgarantie kan het eigenlijk niet mis. Koop je een Duitse auto met garantie dan is deze uiteraard ook geldig in Nederland.

Auto van Duitsland naar Nederland halen

Om je net aangekochte Duitse auto naar Nederland te krijgen zijn er eigenlijk maar twee goede opties. Zelf rijden met een importkenteken of verzekerd transport.

Importkenteken Duitsland – Nederland

Zelf rijden is natuurlijk leuk, en wie wil er nu niet met zijn net nieuw gekochte auto van Duitsland naar Nederland rijden met een importkenteken.

Zelf rijden is ook de voordeligste optie maar houdt er wel rekening mee dat je eigenlijk altijd alleen WA verzekerd bent. Let er ook op dat je altijd beschikt over het juiste importkenteken en niet over een Duits exportkenteken. Op het gebruik van Duitse kentekens staan forse boetes en zelfs BPM naheffingen. Met een van onze importpakketten beschik je altijd over een geldig importkenteken.

Verzekerd transport Duitsland – Nederland

Verzekerd transport is tegenwoordig niet heel duur meer. Vaak is het onder de streep niet eens veel duurder dan zelf rijden. Voor het verzekerd transport werken wij samen met een Nederlands transportbedrijf met alleen Nederlandse chauffeurs. Verzekerd transport is al mogelijk vanaf 212,- euro incl btw.

Duitse auto invoeren bij het RDW

Eenmaal in Nederland is het tijd de auto op Nederlands kenteken te krijgen. Hiervoor moet je naar het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Een Duitse auto invoeren kan bij het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation. Hiervoor kun je een afspraak maken of je kunt dagelijks zonder afspraak terecht, houdt wel rekening met flinke wachttijden wanneer je dit zonder afsprak doet.

Maak je gebruik van ons ‘doe het samen’ pakket dan voeren wij de auto voor je in. Wij doen dit doorgaans binnen één werkdag na aflevering bij ons.

Welke merken zijn interessant om te importeren

Je zal zien dat het aanbod in Duitsland voornamelijk bestaat uit de Duitse merken maar dat betekent niet dat je er geen merken uit andere landen vindt. Eigenlijk is de Duitse automarkt zo breed dat er voor ieder wat wils is.

Dit zijn de merken die wij het meest tegenkomen bij import uit Duitsland:

 • BMW
 • Audi
 • Mercedes
 • Porsche
 • Volkswagen


Overtuigd van de voordelen van het importeren van een Duitse auto?

Ben je inmiddels overtuigd of gewoon benieuwd naar het te behalen voordeel? Kijk dan eens op een van de Duitse autosites en vraag eventueel een vrijblijvende kostenindicatie inclusief BPM berekening aan.


De volgende pagina’s vind je wellicht ook interessant

Auto importeren Duitsland: Welke merken?

We zijn merk-onafhankelijk. Je kunt dus ook bij ons terecht voor het importeren van een:

Maak je keus en kies je pakket! >> Pakket kiezen

Contact

Raasdorperweg 54 1175KX, Lijnden 023 205 2090 info@easyimport.nl

Gratis kostenindicatie

Weten wat het kost om je auto naar Nederland te halen?

CHECK HET NU!