Op zoek naar een nieuwe auto? Een auto kopen in Duitsland is zeker het overwegen waard. Het aantal Nederlanders dat hun nieuwe auto koopt in Duitsland groeit nog steeds. Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe dit in zijn werk gaat en hoe ook jij kan profiteren van alle voordelen van een importauto.

Auto kopen in Duitsland

Auto kopen in Duitsland. Waar begin je

Een auto zoeken in Duitsland is dankzij het internet tegenwoordig vrij eenvoudig. Je zoektocht naar een Duitse auto begin je het best op een van de grote Duitse autosites als bijvoorbeeld mobile.de of autoscout24.de. De kans dat je hier slaagt is vrij groot, het aanbod wat je hier vindt is namelijk aanmerkelijk groter dan in Nederland. Mocht je hier niet meteen iets naar je zin vinden dan kun je altijd nog terecht bij het occasion aanbod van de merkdealers.

Wat kost een auto importeren uit Duitsland

Heb je een auto op het oog dan wil je natuurlijk weten wat deze je uiteindelijk gaat kosten. De grootste kostenpost is in de meeste gevallen de BPM (Belasting personenauto’s en motorrijwielen). Om tot een totaalprijs te komen is het dus eerst belangrijk te weten op welk BPM bedrag je moet rekenen. Hiervoor zijn verschillende rekenmethoden waarvan er uiteindelijk maar een de meest voordelige is.

Wil je zeker weten dat je niet te veel BPM betaalt laat de aangifte dan opstellen door iemand die dit dagelijks doet en alle koerslijsten en rekenmethoden tot zijn beschikking heeft.

Heb je een auto op het oog en wil je exact weten wat deze je gaat kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een kostenindicatie aan

>Kostenindicatie Duitse auto

De auto bekijken of een aankoopkeuring laten doen

Je weet inmiddels wat een auto kopen in Duitsland gaat kosten, Is het interessant genoeg dan is het tijd om te beslissen of je er zelf heen gaat om de auto te bekijken en proef te rijden of dat je kiet voor een onafhankelijke aankoopkeuring.

Een onafhankelijke aankoopkeuring geeft je een goed beeld van zowel de optische als technische staat van de auto en ook wordt het schadeverleden en de kilometerstand gecontroleerd. Een aankoopkeuring is meestal binnen 24uur mogelijk en je hoeft er zelf natuurlijk niet voor naar Duitsland

Zelf naar Duitsland rijden en je nieuwe auto bekijken is natuurlijk een leuk uitje en je ziet meteen wat je koopt. Ik zou echter altijd aanraden om ook een aankoopkeuring te laten doen. Zeker wanneer je zelf niet over de benodigde autokennis bezit.

Onderhandelen met de Duitse verkoper

Auto gezien, aankoopkeuring gedaan en hij bevalt nog steeds? Dan is het tijd om eens flink te gaan onderhandelen met de verkoper.

Waar dit in Nederland soms not done lijkt en men zich er misschien wel een beetje voor schaamt om af te dingen is het in Duitsland de normaalste zaak van de wereld. In 99% van de gevallen weten wij voor onze klanten minimaal 500,- euro van de prijs af te krijgen maar kortingen van 1000,- 2000,- en zelfs 5000,- euro zijn ons zeker niet vreemd.

Bedenk je ook dat dit niet altijd alleen een korting op de prijs hoeft te zijn. Een nieuw set winterwielen of een grote beurt is natuurlijk ook goed uit te onderhandelen.

Ben je zelf niet zo’n onderhandelaar? Geen probleem. Je kunt dit altijd uitbesteden, dit verdient zichzelf vrijwel altijd terug. Wij benaderen de verkoper altijd als autobedrijf. Dan krijg je nou eenmaal sneller een betere prijs.

Terugrijden of transporteren

Als je er de tijd voor hebt is het natuurlijk hartstikke leuk om zelf je nieuwe auto naar Nederland te rijden. Dit is mogelijk zolang je maar zorgt dat je in het bezit bent van de Juiste kentekenplaten en minimaal een WA verzekering voor de auto. Maak je gebruik van een van onze importpakketten dan is een importkenteken altijd inbegrepen.

Let op! Doe dit NIET met een Duits transportkenteken! Sinds 2014 werd hier al strenger op gecontroleerd en vanaf 1-1-2015 krijg je geen waarschuwing meer maar gelijk een boete van €450,-. De reden hiervan is dat deze kentekens nergens geregistreerd staan en dus voor de Nederlandse politie niet terug te leiden zijn naar een eigenaar. Ook is er kans dat je gelijk een BPM naheffing thuisgestuurd krijgt omdat je met een buitenlands kenteken aan het rijden bent. In dat geval berekent de Belastingdienst de BPM voor je. Dat is in ieder geval nooit in je voordeel.

Een andere optie is om de auto te laten transporteren. Terugrijden is natuurlijk leuk maar het kost je ook een hoop extra tijd en brandstof. Wanner je de kosten tegen elkaar afzegt zal je zien dat autotransport uit Duitsland tegenwoordig niet veel duurder meer hoeft te zijn dan zelf naar Nederland rijden. In sommige gevallen is het zelfs voordeliger!

Ik zou je wel aanraden om altijd te kiezen voor een gespecialiseerd autotransporteur en natuurlijk voor verzekerd transport.

Zelf je auto invoeren of je auto laten invoeren

Met alle informatie die op onze website te vinden is en ons doe het zelf importpakket is een auto importeren van A tot Z goed zelf te doen. Wij controleren de autopapieren voor je en zorgen dat je beschikt over een BPM aangifte die binnen de regels de meest voordelige voor jou is.

Heb je niet alle tijd of gewoon geen zin om alles zelf te doen dan kun je natuurlijk ook alles of een deel uitbesteden. Zo kan je ervoor kiezen om wel zelf de auto op te halen maar hem niet zelf in te voeren. Je rijdt dan met het importkenteken van Duitsland naar ons toe en wij doen vervolgens de rest.

Heb je hier allemaal geen tijd voor dan kunnen we je ook alles uit handen nemen. Je vertelt ons wat je zoekt, wij doen de aankoopkeuring, onderhandeling, verzekerd transport voeren de auto in en leveren hem bij je thuis af. Voor ieder wat wils dus.

Wat je nog meer moet weten over een auto kopen in Duitsland

Inmiddels heb je vast een aardig beeld over een auto kopen in Duitsland. Hieronder vind je nog een aantal pagina’s die mogelijk interessant voor je kunnen zijn.

>>> Een auto importeren en de BTW

>>> Auto inruilen bij Import

>>> Gratis kostenindicatie